Carl-Eddy Skovgaard

Næh, ham plejer vi ikke at tale om.

Carl-Eddy Skovgaard er den ældre herre som ofte sidder ved SFCs stand og sælger bøger. Giver man sig tid viser det sig at han ved en hel masse om science fiction og science fiction fans igennem tiden.  Og alle danske genreforfattere! Det tror da pokker! Carl-Eddy har været med (næsten) fra begyndelsen i dansk fandom, blev tidlig en aktiv fan og kom ret hurtigt til at arbejde med at udgive ting. Det kan godt være vi ikke lige tænker over det, men der er faktisk ingen af de mange bøger og blade som SFC har udgivet som ikke skyldes Carl-Eddys indsats bag scenen. Der står forfattere på forsiden, redaktører og oversættere på indersiderne, ja i de senere år er vi også begyndt at nævne korrekturlæsere. Men alle bøger skal jo planlægges, styres, sættes op, findes forsider til, sendes til trykker, modtages tilbage og sættes til salg. Intet af dette er sket uden Carl-Eddy Skovgaard. Igennem de sidste mange årtier. Han er virkelig dansk fandoms ”grå eminence”!

I de senere år er Carl-Eddy blevet mere synlig, idet han har redigeret årsantologien Lige Under Overfladen siden det første bind udkom i 2007. Også her har han været en rigtig slider, og produceret en ny samling hvert eneste år. Og her har han altså hele processen, der bl.a. involverer at læse 60-70 indsendte noveller igennem for at finde de bedste og skabe en varieret samling fantastiske fortællinger – samtidig med at han laver alle vor andres bøger!

12 årsantologier er det blevet til indtil videre – og den 13. udkommer lige om lidt!

Så tag lidt tid ud af din con i år, sæt dig ned og tal med ham, byd ham på en øl! Uden ham var meget, meget dårligere i dansk fandom!