Program Søndag

Hele programmet kan downloades som pdf-fil
  Festsalen Heerupsalen Værkstedet Kultursalen / biografen
11:30        
12:00     Auktion Tales of the past 3
12:30 Interview: Gert Balling Interview: Benni Bødker
13:00
13:30  
14:00 Interview: Palle Vibe Paneldebat: Fantastisk børne/ungdoms-litteratur Skriveværkstedet: Fantasy v. HUF Gayniggers from Outer Space
14:30
15:00 Paneldebat: Arthur C. Clarke Interview: Lise Bidstrup Tekst-skadestuen: fantasy og horror Glimt
15:30
16:00 Interview: Alex Uth Pub quiz
16:30
17:00 Afslutning og præmieoverrækkelser      
Auktion

Søndag kl. 12:00-13:45 / Værkstedet Bøger, film, tegneserier m.m. sælges til højestbydende. I år har vi også to autoriserede David A. Hardy reproduktioner under hammeren.

Paneldebat: The end of science fiction?

Søndag kl. 12:00-12:45 / Festsalen Kan science fiction sige os noget i det 21. århundrede, eller er det en genre der hørte til i det 20. århundrede?

Interview: Benni Bødker

Søndag kl. 13:00-13:45 / Heerupsalen Forfatteren Benni Bødker (Nattens Børn, Sarin) interviewes.

Interview: Gert Balling

Søndag 13:00-13:45 / Festsalen Gert Balling fra Videnskabscafeen interviewes om videnskabsformidling og vidensoverførsel, som han har beskæftiget sig med i en årrække.

Paneldebat: Fantastisk børne/ungdoms-litteratur

Søndag kl. 14:00-14:45 / Heerupsalen Hvorfor er den fantastiske børne/ungdomslitteratur så meget mere populær end den danske kulturkanon blandt børn og unge? Er det bare populært eller også god litteratur?

Interview: Palle Vibe

Søndag kl. 14:00-14:45 / Festsalen Forfatter og oversætter Palle Vibe (Oriuagors profeti m.fl.) interviewes.

Skriveværkstedet:fantasy v. HUF

Søndag kl. 14:00-15:00 / Værkstedet Lær om typiske genretræk for fantasy og prøv kræfter med genren i form af skriveøvelser. Både for dig, der har skrevet længe og måske fået noget udgivet og for dig, der gerne vil i gang.

Interview: Lise Bidstrup

Søndag kl. 15:00-15:45 / Heerupsalen Forfatteren Lise Bidstrup (Spiralportens vogter m.fl.) interviewes.

Paneldebat: Arthur C. Clarke

Søndag kl. 15:00-15:45 / Festsalen Sir Arhur C. Clarke, den sidste af de ”tre store” amerikanske science fiction forfattere, døde ca. en måned inden Fantasticon. Vi mindes ham ved at diskutere hans værker og hans betydning for science fiction og naturvidenskab.

Tekst-skadestuen: fantasy og horror

Søndag kl. 15-17 / Værkstedet Er der noget galt med dit digt, din novelle eller din roman? Kniber det med at få den skrevet færdig? Så kom herind med den, Skadestuen vil være bemandet med forfattere og skrivende fans. Søndag med ekspertise i primært fantasy + horror.

Pub quiz

Søndag kl. 16:00- ca. 17:00 / Heerupsalen Efter en hård festival er det tid til lidt underholdning. Man dyster mod de andre borde på viden om fantastiske emner.

Interview: Alex Uth

Søndag kl. 16:00-16:45 / Festsalen Forfatter og spildesigner Alex Uth (Marskens Hemmelighed) interviewes.

Afslutning og præmieoverrækkelser

Søndag kl. 17:00-ca. 17:45 / Festsalen Vi siger tak for i år, men inden da er der nogle præmier der skal deles ud for forskellige novellekonkurrencer, samt til de bedste kostumer.

Tales of the Past - trilogien

Tales of the Past er en trilogi af film optaget i spillet World of Warcraft. Filmen er instrueret af danskeren Martin Falch, men der er folk fra hele verden der har været en del af projektet.

www.warcraftmovies.com

www.talesofthepast.com

Artikel i Politiken om den første af filmene

Gayniggers from Outer Space

Gayniggers from outer space er instrueret af Master Fatman i 1992. Filmen handler kort fortalt om 5 homoseksuelle negere fra en anden planet der kommer til jorden. De kommer til jorden og finder ud af at der her (til deres store forfærdelse) lever kvinder. De dræber kvinderne, bøsseifiserer planeten, og indsætter en bøsseambassadør. Filmen er en hyldest til fortidens science fiction film og til blackspoitation filmene. Filmen har opnået kultstatus, og lever i dag et liv rund på Internettet bl.a. på foreningen Gay Nigger Association of America hjemmeside, en forening hvor det er et krav man har set filmen før man kan blive medlem.

Anmeldelse på uncut.dk

Glimt

Morten er en ung medicinstuderende, hvis japanske kæreste dør under mystiske omstændigheder. Da uforklarlige ting begynder at ske omkring ham, prøver han at finde ud af hvem hun i virkeligheden var. Han finder ud af at der hviler en forbandelse over kærestens japanske familie. En forbandelse der har ramt ham og kun kan brydes på én måde. Men jo mere han lærer om hendes familie, jo mere lærer han også om sin egen ... og én ulykke kommer sjældent alene ...

GLIMT er inspireret af asiatiske gyserfilm som The Ring, Dark Water, The Eye, Uninvited, Into the Mirror, Phone, The Grudge og mange andre.

www.fuldfartfilm.dk