Program lørdag

Hele programmet kan downloades som pdf-fil
  Festsalen Heerupsalen Værkstedet Kultursalen / biografen
11:30     Lynskrivnings novellekonkurrence  
12:00 Velkomst    
12:30     Tales of the past 1 + 2
13:00 Paneldebat: Genrer Interview: Niels Brunse
13:30  
14:00 Panel: Europæisk fantastisk litteratur Interview: Christian Haun Skrive-workshop: science fiction Return of the Ghostbusters
14:30
15:00 Er fremtidsforskning science fiction? Duellen: Doctor Who vs Star Trek Tekst-skadestuen: science fiction
15:30
16:00   Interview: Erwin Neutzsky-Wulff The Old Son
16:30  
17:00   Interview: Norman Spinrad   Adam Hart i Sahara
17:30    
18:00   Oplæsning – forskellige forfattere  
18:30      
19:00      
19:30      
20:00        
Velkommen til Fantasticon 2008

Lørdag kl. 12:00 / Festsalen Præsentation af programmet og nogle af gæsterne.

Lynskrivnings novellekonkurrence

Lørdag kl. 11:30-13:45 / Værkstedet Skriv en novelle på to timer! Benyt lejligheden til at få testet dine evner som forfatter. Ingen hjælpemidler udover blyant og papir tilladt.

Interview: Niels Brunse

Lørdag kl. 13:00-13:45 / Heerupsalen Forfatter og oversætter Niels Brunse (Havmanden m.fl.) interviewes.

Paneldebat: Genrer

Lørdag 13:00-13:45 / Festsalen Giver det mening at dele litteratur ind i genrer? Kan man i det hele taget afgrænse fantastisk litteratur som et antal selvstændige genrer?

Interview: Christian Haun

Lørdag kl. 14:00-14:45 / Heerupsalen Forfatteren Christian Haun (Rock Nekropolis, Hans Broges Bakker m.fl.) interviewes.

Panel: Europæisk fantastisk litteratur

Lørdag 14:00-14:45 / Festsalen Hvorfor kommer det meste science fiction og fantasy vi læser fra USA og engelsksprogede lande. Skrives der så meget mindre rundt omkring i Europa, eller er det bare ikke godt nok?

Skriveværkstedet:science fiction v. HUF

Lørdag kl. 14:00-15:00 / Værkstedet Lær om typiske genretræk for science fiction og prøv kræfter med genren i form af skriveøvelser. Både for dig, der har skrevet længe og måske fået noget udgivet og for dig, der gerne vil i gang.

Duellen: Doctor Who vs Star Trek

Lørdag kl. 15:00-15:45 / Heerupsalen To af de længstlevende tv-serier er Star Trek og Doctor Who. Men hvilken er bedst? Et af kriterierne kunne være hvem der har de mest dedikerede fans. På Fantasticon afgøres dette spørgsmål ved at en Doctor Who fan dyster mod en Star Trek fan på viden om deres serier.
Se duellen på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=U-sfWwe7Mh8

Tekst-skadestuen: science fiction

Lørdag kl. 15-17 / Værkstedet Er der noget galt med dit digt, din novelle eller din roman? Kniber det med at få den skrevet færdig? Så kom herind med den. Skadestuen vil være bemandet med forfattere og skrivende fans. Lørdag med ekspertise i primært science fiction.

Er fremtidsforskning science fiction?

Lørdag kl. 15:00-15:45 / Festsalen Fremtidsforsker Klaus Æ. Mogensen forklarer hvad fremtidsforskning er, og hvad forskellen er på science fiction og fremtidsforskning.

Interview: Erwin Neutzsky-Wulff

Lørdag kl. 16:00-16:45 / Heerupsalen Forfatteren Erwin Neutzsky-Wulff (Hjernen, Adam Hart vender tilbage m.fl.) interviewes.

Interview: Norman Spinrad

Lørdag kl. 17:00-17:45 / Heerupsalen Forfatteren Norman Spinrad (Bug Jack Barron, Greenhouse Summer m.fl.) interviewes.

Oplæsning – forskellige forfattere

Lørdag kl. 18-20 / Heerupsalen Forfattere læser op af egne tekster.

Tales of the Past - trilogien

Tales of the Past er en trilogi af film optaget i spillet World of Warcraft. Filmen er instrueret af danskeren Martin Falch, men der er folk fra hele verden der har været en del af projektet.

www.warcraftmovies.com

www.talesofthepast.com

Artikel i Politiken om den første af filmene

Return of the Ghostbusters

Byen bliver gennemrystet da en af oldtidens Ægyptiske guder bliver forsøgt vækket, og Denver afdelingen af Ghostbusters må endnu engang stå klar til at redde universet.

Denne fanfilm bygger videre på de populære Ghostbusers film, med en stor humor og kærlighed til de oprindelige film. Filmen er blevet til med bidrag fra frivilige fra flere landet, der har planlagt arbejdet over internettet. Man bliver gang på gang imponeret over de fanfilm der bliver produceret rundt om i verden. Return of the Ghostbusters er en fanfilm i spillefilms længde, og det er bestemt en film som folkene bag kan være stolte af, og som vi er glade for at kunne præsenterer på Fantasticon 2008.

Se filmens hjemmeside: www.returnoftheghostbusters.com

The Old Son

Hvad nu hvis alle i din familie var udødelige, undtagen dig?

I en verden hvor 98% af befolkningen er udødelige, og bevarer et ungt udseende som hvis de for evigt behold en alder på 25. De 2% af befolkningen der er dødelige, bliver derimod gamle af udseende, og modtagelige overfor dødelige sygdomme.

Tom, der er født dødelig, føler ikke at hans udødelige forældre elsker ham. Han er flyttet langt væk fra dem, men a han får konstateret kræft i en alder af 65, beslutter han sig for at opsøge sine forældre, for at prøve at blive forenet med sin familie.

The Old Son er baseret på Norman Spinrad novellen Deathwatch fra 1965. Filmen er fra 2006 og er skrevet og instrueret af Jong Hwangs, og var hans afgangsfilm fra California Institute of the Arts.

Se filmens hjemmeside: www.theoldson.com

Adam Hart i Sahara

”Adam Hart i Sahara” er en dansk novellefilm fra 1990, skrevet af Erwin Neutzsky-Wulff efter hans roman ”Adam Hart og Sjælemaskinen”. Titelrollen spilles af Jesper Hyldegaard og musikken er komponeret af Søren Hyldgaard, der begge her fik deres filmdebut. Filmen, der blev skudt på 8mm, følger de okkulte detektiver Adam Hart og Victor Janis dybt ind i Saharas ørken i selskab med en naturvidenskabsmand, hvis overbevisninger kommer på en hård prøve.

Forevisningen vil blive indledt af filmens instruktør og producent Nicolas Barbano, som her for første gang fortæller om projektets dramatiske tilblivelse gennem syv år, der bød på overraskelser såsom en bil fanget i kviksand, en bil der smeltede og sågar et ubehageligt dæmonangreb.

Se i øvrigt: wikipedia