Gæster

Gæster på Fantasticon 2008 vil være både danske og udenlandske forfattere, og både science fiction og fantasy-forfattere (samt muligvis også en eller flere horror-forfatter). Hold øje med siden her eller abonner på vores nyhedsbrev for at følge med efterhånden som vi får bekræftet aftaler med forfattere og kunstnere. Vi vil ikke gøre noget særligt ud af tegneserier denne gang, da Komiks.dk ligger ca. en måned efter Fantasticon, men det er muligt der bliver enkelte programpunkter med det.

Er du forfatter eller kunstner og har lyst til at deltage, så kontakt os og hør nærmere.

Gæster:

Udenlandsk æresgæst:

Norman Spinrad
Norman Spinrad

Norman Spinrad er en science fiction forfatter der aldrig rigtig har slået igennem som en af de mest populære, men ikke desto mindre har han skrevet en lang række meget forskellige og originale science fiction romaner og noveller. Han har ved to lejligheder været formand for de amerikanske science fiction og fantasy forfattere, har haft en klumme Asimovs Science fiction, og så har han skrevet et afsnit af den oprindelige Star Trek tv-serie. Hans seneste udgivelse, en af hans få ikke-sf udgivelser, er Mexica - om den spanske erobring af aztekerriget. Blandt hans mest kendte værker er Bug Jack Barron om en mediestyret verden fra mange år før den blev virkelighed, og The Iron Dream, en alternativ verden hvor Hitler blev fantasy-forfatter. Hans første roman var The Solarians, som er space opera der ligner noget man har set før, mens senere værker i samme genre som The Void Captains Tale og Child of Fortune er mere usædvanlige. (De to sidstnævnte er også usædvanlige for Spinrad ved at de foregår i samme univers.) Udover romaner og noveller har Norman Spinrad også skrevet adskillige filmmanuskripter, blandt andet til filmen Vercingétorix, hvor hans oprindelige manuskript dog blev skrevet om så mange gange at det næsten ikke var til at kende. Spinrads roman He Walked Amog us er i øvrigt givet helt fri, og den kan downloades gratis forskellige steder på nettet.

Norman Spinrads hjemmeside

Dansk æresgæst:

Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff

Af forfattere som har et langt forfatterskab dedikeret udelukkende til science fiction er Erwin Neutzsky-Wulff vel nok den eneste nulevende vi har her i Danmark. Neutzsky-Wulff startede med at skrive science fiction tilbage i 1970erne. Allerede fra starten var det tydeligt at der ikke blot var tale om kopier af den science fiction der kom fra udlandet, men originale værker. Det var blandt andet bøger som Treogtredivte Marts og serien om den okkulte detektiv Adam Hart. Hvor andre forfatterskaber har drejet sig om at opbygge komplekse fiktive verdener, har Neutzsky-Wulffs forfatterskab opbygget en meget kompleks livsfilosofi med nær tilknytning til det okkulte. Dette er i høj grad årsag til det ry han har fået som en meget excentrisk herre. Blandt hans mest kendte bøger er serien om Adam Hart og Rum, en mosaik-roman. I de senere år har han specialiseret sig i at skrive murstensromaner, med titler som Verden, Døden, UFO, og senest Hjernen, der handler om en mand der får skiftet sin hjerne ud med kunstige dele, og begynder at opfatte verden helt anderledes. Hans seneste udgivelse er en samling med de gamle Adam Hart historier, hvortil han har skrevet en hel ny historie om den okkulte detektiv. Erwin udgiver også tidsskriftet Bathos, der omhandler det okkulte, gamle film, og alt hvad der ellers interesserer ham.

Erwin Neutzsky-Wulff hjemmeside

Anmeldelse af bogen Adam Hart

Øvrige gæster:

Lise Bidstrup
Lise Bidstrup

Lise Bidstrup var også gæst på Fantasticon 2006. Hun har på ganske kort tid udgivet et imponerende antal fantasy-bøger, blandt andet serien om Spiralen, en række verdener der er forbundet via magiske porte.

Lise Bidstrups hjemmeside

Christian Haun
Christian Haun

Siden Christian Haun var gæst på Fantasticon i 2005 har han udgivet Hans Broges Bakker, der foregår i en verden hvor Tyskland vandt 2. Verdenskrig. Tidligere har han skrevet fantasy-romanen Jor og flere andre romaner hvor han bruger elementer fra det fantastiske.

Christian Haun hjemmeside



Niels Brunse
Niels Brunse

Oversætter og forfatter, med et langt og varieret forfatterskab bag sig. Har også været meget aktiv i forskellige forfatter-foreninger. Romanen Havmanden fra 2005 handler om en mand der rejser tilbage i tiden.

Niels Brunse hjemmeside



Alex Uth
Alex Uth

Alex Uth er en fantasy-forfatter der debuterede i 2007 med Marskens hemmelighed. Det at skrive er dog ikke nyt for hende. Hun har tidligere skrevet mange prisbelønnede rollespil-scenarier, og har arbejdet som hovedforfatter på et science fiction computerspil.

Alex Uths blog


Benni Bødker
Benni Bødker

Benni Bødker har siden 2003 skrevet og oversat en række historier og bøger, primært for børn. Senest vampyr-serien Nattens Børn. Han er desuden forlagsredaktør, tegneserieanmelder og underviser på en forfatterskole.

Benni Bødkers hjemmeside



Palle Vibe
Palle Vibe

Palle Vibe har skrevet og oversat bøger af mange forskellige slags. Blandt horror-fans er han kendt for at være forfatteren bag kult-klassikeren Oiufaels Bog, der netop er kommet i en helt ny udgave, Oriuagors Profeti. Mange af hans bøger er ikke-fiktion om overnaturlige fænomener som spøgelser.

Palle Vibes hjemmeside

Hjemmeside for Oriuagars Profeti

Gert Balling
Gert Balling

Gert Balling er en af hovedkræfterne bag Videnskabscafeen, som ved flere lejligheder har besøgt Fantasticon. Ideen er at lade en eller flere forskere møde en eller flere forfattere eller andre med et alternativt syn på videnskab, og lade publikum diskutere med. I år ligger den landsdækkende festival Forskningens Døgn, som Videnskabscafeen er involveret i, 25.-26. april, men Gert har lovet at komme forbi om søndagen til et interview. Gert Balling arbejder til daglig med teknologioverførsel og forholdet menneske / teknologi.

Videnskabscafeens hjemmeside

Nicolas Barbano
Nicolas Barbano

Nicolas Barbano er freelance filmanmelder og journalist med speciale i horror og science fiction. Han har bl.a. skrevet bøgerne "Star Trek" (1990), "Mysteriet om varulven" (1991) og "Bogen om Frankenstein" (1993). Desuden har han redigeret bøgerne "Ulvens arv og andre noveller" (1984) og "Mumier fra hele verden" (1994), samt oversat bøgerne "Special effects i film og tv" (1998), "Star Wars universet" (1998) og "Star Wars - den mytiske kraft" (2000), samt bidraget til "Danmarks Nationalleksikon", "Gads Musikleksikon" og Munksgaards " Filmleksikon". Han var i 1989-93 fast medarbejder på "Troldspejlet" og har i 25 år været fast medarbejder på "Filmårbogen". Desuden har han bidraget til en lang række danske og udenlandske fanzines, fra "Inferno" og "Proxima" til "Video Watchdog" og "Little Shoppe of Horrors". Desuden har han i samarbejde med Zentropa produceret spillefilmen "All About Anna", der for tiden ligger højt på hitlisterne i bl.a. Tyskland og USA.