Det’ for børn (og unge)

Med en del engelsksprogede indslag på programmet og et “voksent” fokus må vi erkende, at børn og unge ikke er Fantasticons primære målgruppe. Det betyder dog ikke, at de ikke er velkomne. I år er der gratis entré til alle under 20 år, så tag endelig poderne med og giv dem en ordentlig dosis fantastik.

Årets program er da heller ikke komplet renset for indslag, der kan have interesse for det yngre publikum.

Lørdag

Kl. 13 holder Rasmus Wichmann fra Efterskolen Epos foredraget “Ung fandom på efterskolerne”, hvor han fortæller om, hvordan man bruger spilbaseret undervisning. Fokus er på den unge “generation 2000”, der i den grad har gjort “fanac” til en del af deres identitet. Der er opstået en åbenhed omkring at blande genrer og medier, men der er også opstået nye og overraskende skel.

ørnbølI samme tidsrum, kl. 13-14, kan man møde forfatteren Brian P. Ørnbøl på Forlaget Calibats stand, hvor han vil læse op fra og signere sin seneste bog Mekano Max, der er en børnebog for de 4-8 årige om et racerløb i Afrika og en bil, der bliver bygget med hjælp fra dyrene.
Brian P. Ørnbøl har en række anmelderroste skønlitterære udgivelser bag sig i poesi- og novellegenren. Med Mekano Max debuterer han som børnebogsforfatter.

Kl. 15 er det muligt at møde de unge forskere fra CosmoCrops, som fortæller om deres forskning. Læs artiklen: Bacteria could do the repair work on space missions.

Kl. 16 holder den svenske videnskabsjournalist Torill Kornfeldt foredrag om ubehagelige dyrearter, der absolut ikke er for de pivede. Foredragets titel er “Mind-controlling parasites and somersaulting cannibals – why game developers need biologists” og er på engelsk, så det egner sig ikke for de helt små.

Søndag

Kl. 13 holder Kate Christensen sit foredrag “Star Wars – en moderne mytologi”, hvor hun afdækker den mytologiske struktur i den originale Star Wars-trilogi og give en forklaring på Star Wars’ popularitet i det moderne samfund.

Kl. 14 er der interview med Nanna Foss, forfatteren til Spektrum-serien, og samtidig kan man se trailer og høre mere om den kommende ungdomsgyserfilm Lad de døde hvile.

kl. 15 ser Rikke Schubart nærmere på kvinderne i Game of Thrones-universet, og Torill Kornfeldt er tilbage med endnu et foredrag, denne gang med titlen “The Real Jurassic Park – Rebirth of Extinct Species”, der er baseret på hendes kommende bog om genskabelse af uddøde dyrearter.