Månedsarkiv: marts 2016

Første danske gæster

Forfatteren Nanna Foss er gæst på Fantasticon. Foto: Zafar Iqbal

Vi prøvede allerede at invitere Nanna Foss sidste år, men der kunne hun desværre ikke. Til gengæld kan vi glæde os over, at hun har sagt ja til at dukke op i år og fortælle om sin paranormale science fiction-serie Spektrum, hvor der er planlagt hele ni bind. Indtil videre har Tellerup udgivet bind et og to, mens bind tre skulle være på trapperne i år.

Mens Nanna Foss gæster Fantasticon for første gang, er filmforskeren og forfatteren Rikke Schubart en gammel kending. Sidste år deltog hun i et panel om horror, men denne gang handler det om George R. R. Martins fantasybogserie A Song of Ice and Fire og tv-serien Game of Thrones. Sammen med Anne Gjelsvik har Rikke Schubart redigeret antologien Women of Ice and Fire: Gender, Game of Thrones and Multiple Media Engagements, der undersøger kvinder og kønsroller i fantasygenren og den vestlige kultur.

Derudover vil der være foredrag med mag. art. i religionsvidenskab, Thore Bjørnvig, om menneskets trang til at erobre rummet set ud fra et religiøst og filosofisk perspektiv, mens Team SpaceMoss fortæller om at forsøge at gro mos på Mars.

PS Vi har tidligere oplyst, at Christina Toldbo fra Team SpaceMoss ville stille op på Fantasticon 2016. Det har hun desværre ikke mulighed for. Til gengæld har resten af holdet meldt deres ankomst.