Sprogvalg: dansk Language selection: English


Nyhedsbrev nr.1
Nyhedsbrev nr.2
Nyhedsbrev nr.3
HVAD ER FANTASTICON?

Fantasticon er en festival som er modelleret efter de science fiction conventions der findes i udlandet. Groft sagt kan disse conventions inddeles i to typer:

  • Litteratur-con: Forfattere og bøger er det primære. Fans er litteratur-interesserede, men selvfølgelig med speciel interesse i science fiction og relaterede genrer. I paneler deltager ofte både forfattere og fans. Stemningen er meget uformel.
  • Media-con: Stjerner fra medierne er det primære. Fans er interesserede i bestemte medie-produkter, og er ofte eksperter i en eller flere tv-serier. Det handler meget om at se stjernerne og høre dem fortælle om det de har været med i og om sig selv.

Fantasticon er overvejende af den første type. Da interesse for science fiction og interesse for naturvidenskab ofte følges ad, har vi også lidt indslag fra videnskabens verden på programmet. En ting vi siden den første Fantasticon også har gjort lidt ud af, er at have noget for forfatterspirer og dem der bare skriver lidt selv. Og for dem der også holder af fantastiske film, har vi hver gang haft et filmspor, hvor man har kunnet se film der ikke normalt vises i biografen.

En typisk con-deltager kommer måske for at høre en eller to forfattere hvis bøger man har læst. Måske har man så planlagt at snuppe et interessant panel eller et af de underholdende indslag, og se en af filmene. På selve connen kommer man til at snakke med andre deltagere, og bliver interesseret i noget andet, så man laver lidt om på sine planer. Eventuelt får man talt med en eller flere af foreningerne og melder sig ind i en af dem, og man får købt nogle ting i boderne. Resten af tiden går med at tale med dem man møder - folk man kender, forfattere og arrangører, fans man deler interesser med.

Bortset fra at de fleste deltagere interesserer sig meget for en eller flere af genrerne science fiction, fantasy og horror, så er de fleste aldersgrupper (på nær de alleryngste) og de fleste dele af samfundet repræsenteret. Men det er ikke noget folk tænker så meget over. Hvis blot man enten har en interesse for en eller flere af de ting der foregår eller er nysgerrig efter at vide noget om det, så vil man falde fint ind. Det er ikke noget krav at man kan fløjte temaet til Star Wars eller citere Captain Kirk (faktisk er der mange som vil blive ret irriterede hvis man gik rundt og gjorde det hele tiden, så lidt fordomme er der vel.)

Medlemsliste/forhåndstilmeldte

Foreningen bag

Fantastik logoFantasticon blev afholdt første gang i 2004, af foreningen Fantastik, som da kun var et halvt år gammel. Det foregik i Valby Medborgerhus (nu Valby Kulturhus), og der var omkring 50 besøgende. Allerede på den første Fantasticon var der både interviews, paneler, foredrag, videnskab og film-spor på programmet. Siden har Fantastik hvert år arrangeret en Fantasticon, på nær i 2007, hvor de fleste af foreningens aktive medlemmer var optaget af at hjælpe med til Eurocon 2007. Den hidtil største Fantasticon var i 2005, hvor der var inviteret forfattere fra en lang række europæiske lande, og hvor der var omkring 200 besøgende. Hvis du er interesseret i at hjælpe med til at arrangere en kommende Fantasticon, så kontakt foreningen Fantastik.

www.fantastik.dk

Sponsorer

Fantasticon 2009 afholdes med støtte fra:

  • Vanløse Lokaludvalg
  • Ny Science Fiction
  • Eurocon 2007

Tidligere Fantasticon hjemmesider

Hjemmesiderne for de tidligere års fantasticon kan findes her: