Sprogvalg: dansk Language selection: English


Nyhedsbrev nr.1
Nyhedsbrev nr.2
Nyhedsbrev nr.3
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: 
Email adresse:


Fantasticon 2009 nyhedsbrev 1

Den femte Fantasticon er nu under forberedelse. Nogle af de overordnede ting er allerede på plads, men ellers regner vi med det endelige program først begynder at tegne sig en gang i løbet af foråret 2009. Denne gang afholdes Fantasticon om efteråret, nærmere bestemt lige omkring foreningen Fantastiks fødselsdag sidst i august – weekenden d. 29. og 30. august.

Fantasticon har to gange været afholdt i Valby, en gang på Nørrebro og en gang i Vanløse. I 2009 er vi igen i kulturhuset i Vanløse, som stort set alle var rigtig godt tilfredse med.

Rent organisatorisk har vi lavet en mindre ændring: Hvor det før har været en interessegruppe i Fantastik der har stået for Fantasticon, har vi nu delt det op, så det formelt er en nydannet forening SF-FAN der står for at arrangere og for økonomien, mens Fantastik vil være medarrangør og i praksis levere det meste af arbejdskraften. Så kan man måske spørge om hvad meningen med det er: Meningen er at vi på længere sigt kan få udvidet arrangørkredsen, ved at det ikke kun bliver en enkelt forenings con. SF-FAN har nemlig blot som formål at arrangere en årlig con, og det kan være Fantasticon i samarbejde med Fantastik eller det kan være en anden con i samarbejde med en eller flere andre foreninger.

Medlemskab af SF-FAN får man ved at forhåndstilmelde sig Fantasticon 2009. Dvs. at man nu får en yderligere fordel ved forhåndstilmelding, nemlig at man får indflydelse på fremtidige cons. Men der er flere fordele. Mere om det længere nede i nyhedsbrevet.

Æresgæster
I 2009 har vi valgt at udvide Fantasticon en smule fra den ene udenlandske æresgæst til to udenlandske æresgæster. Vi har kigget på forskellige forfattere, kontaktet en del, og er endt med to britiske forfattere, som vi synes supplerer hinanden ret godt:
Charles Stross
Stross er fra den nyere generation af britiske science fiction forfattere, og en enorm produktiv og mangesidet forfatter som blandt andet skriver hård science fiction som foregår langt ude i fremtiden, near future thrillere og science fantasy. Før han blev forfatter, var han en ivrig rollespiller og han har blandt andet opfundet nogle af monstrene i Dungeons and Dragons. Charles Stross har vundet en del priser, blandt andet en Hugo Award, og vi forventer at han vil føje mange flere gode bøger og priser til samlingen i de kommende år.

Gwyneth Jones
Jones er en halv generation ældre end Stross og skriver både science fiction og fantasy, på sin helt egen måde. Desuden er hun en flittig kritiker og anmelder af science fiction genren. Hun startede som børnebogsforfatter under navnet Ann Halam, og har fortsat den karriere, men det er under sit rigtige navn at hun blandt andet har vundet World Fantasy Award og Arthur C. Clarke Award. En meget undervurderet forfatter, som vi glæder os til at præsentere.

Øvrige gæster
Vi er så småt gået i gang med at finde øvrige (primært danske) gæster til Fantasticon. Denne gang vil vi forsøge at få repræsenteret områderne science fiction, fantasy, horror, tegneserier og videnskab i nogenlunde lige store mængder.

Bogudgivelser
I forbindelse med Fantasticon 2009 vil der bliver udgivet to bøger med noveller af hhv. Charles Stross og Gwyneth Jones. Det bliver Science Fiction Cirklen som udgiver Stross og Ny Science Fiction som udgiver Jones. Medlemmer af SF-FAN, dvs. forhåndstilmeldte, vil få mulighed for at købe bøgerne med rabat et stykke tid inden Fantasticon.

Forhåndstilmelding
Vi regner med at få forhåndstilmeldingen op at køre på hjemmesiden omkring årsskiftet eller senest i løbet af januar. Det kommer til at koste 100 kroner. Fra 1. april stiger prisen til 150, hvilket er det samme som prisen i døren, men man vil gå glip af forskellige frynsegoder, hvis man ikke er forhåndstilmeldt.

Novellekonkurrence og pris
Foreningen Fantastik afholder en novellekonkurrence med deadline omkring 1/5, hvor vinderne afsløres på Fantasticon. Mere om den når den er startet. Desuden vil foreningen Fantastik uddele prisen Fantastikprisen 2009. Der bliver tre kategorier: Bedste roman, bedste novelle og en tredje kategori hvor alt andet kan nomineres. For at nominere kræves det at man er medlem af Fantastik (eller at man melder sig ind inden 1. april), mens både Fantastik-medlemmer og forhåndstilmeldte til Fantasticon kan få lov at stemme. (Man får dog ikke dobbelt stemmeret, hvis man er begge dele.)

Men ellers bliver Fantasticon som dem der har været der før kender den: En lang række foredrag, interviews og paneldiskussioner, krydret med quiz, workshops, film m.m. Undervejs kan man besøge foreninger i deres stande, handle i salgsstandene eller bare snakke med de andre fans og forfattere. Og vores ret populære banket lørdag aften vender frygtelig tilbage.

Næste nyhedsbrev forventes udsendt omkring 1. februar, når tilmeldingssystemet er kommet på plads og vi kan annoncere nogle flere af gæsterne på Fantasticon 2009.

Med venlig hilsen
Flemming R.P. Rasch
Koordinator for Fantasticon 2009