Fantasticon fra tidligere:

Fantasticon 2004 Fantasticon 2005



Gæster

Gæsterne på årets program vil løbende blive offentliggjort her på siden

Josefine Ottesen

Forfatteren har en stor produktion bag sig og har bl.a. modtaget priser for "Eventyret om Fjeren og Rosen", "Kriger-serien","Drageherren" og "Historien om Mira."
Se mere på:
www.josefineottesen.dk
www.krigeren.com
www.historienommira.dk
www.roselil.com

Lene Kaaberbøl

Forfatter til blandt andet den meget roste fantasy-serie om Skammerens børn og de første bøger i W.I.T.C.H. serien fra Disney.
www.kaaberboel.dk

Peter Kielland-Brandt

Har siden 1983 stået bag en mængde tegneserier og har også arbejdet med tegnefilm m.m. Hans album "Fisk" blev i 1995 kåret som årets bedste. Tidligere i år udkom det tredje bind i hans fantasy-tegneserie "Jernpotte".
www.peterkielland.dk

Patrick Leis

Multikunstner, født i Danmark. Har gennem en årerække beskæftiget sig med kreative løsninger, fra visuel konceptudvikling til færdige produkter, både i Danmark og udlandet. Udover at illustrere og lave computergrafik for bl.a. forlagsbranchen og reklameverdenen, udfører han butiks- og diskoteksdekorationer, bodypaint, special-makeup, samt laver makeup og specialeffekts, underviser på diverse sminkeskoler, designer og støber masker til film og TV, og bygger rekvisitter til alverdens forskellige formål. Og så skriver han sf og horror.
www.patrickleis.dk
www.necrodemic.com

Henrik andersen

Henrik andersen er på Fantasticon 2006 i forbindelse med filmen - Codename: Yin / Yang og musikvideoen - Loweflow, og - Præsentationsvideoen for AMOS FX.
Henrik Andersen er 34 år og uddannet pædagog.
Jeg er gift med Mette og far til Albert på 4 og Freja på 1 1/2.

Jeg har helt fra barns ben været interesseret i film, da det altid har været en del af min families interesser af gå i biografen. Af andre sunde interesser jeg har dyrket og stadigvæk dyrker når tiden tillader det kan nævnes: foredrag om special effekter og makeup til film, tegneserielæsning og rollespil. Jeg er pt. også filmanmelder for anmeldersiden ON.Z.

Jeg har i mit pædagogiske arbejde både før, under og efter endt uddannelse brugt filmmediet i samspillet med børn og unge. Det har ført til mange sjove og iderige oplevelser, og har samtidigt fungeret som en øvelse og legeplads for de medie og film kompetancer jeg er i besiddelse af idag.

I 1986 lavede Bo M. Penstoft og jeg vores første zombiefilm sammen, "Masakro" og vi slog igen hovederne sammen for et par år siden, denne gang med et hårdere brag, og lavede action/zombie filmen "Codename:Yin/Yang". Dette brag har givet genlyd i de århusianske medier, og vi har for alvor fået levet vores filmdrømme ud.

Jeg arbejder også i det Århusianske effekt sammenarbejde: AMOS FX. Vi har lavet effekter til lokale produktioner, og fremtiden ser lys ud. For der er jo altid brug for en lille skudeffekt eller et afhugget hoved i fiktionens verden.

"Filmmediet er spændende, og dets begrænsninger ligger kun hos den der bruger det"

Bo Mørch Penstoft

Bo Mørch Penstoft er på Fantasticon 2006 i forbindelse med filmen: Codename: Yin/Yang.

Bo Mørck Penstoft er 33 år og Marketingschef for firmaet Games Workshop i England. Nyudklækket far og ligeså nyudklækket filminstruktør på zombie/action filmen ”Codename: Yin/Yang”

Interessen for Fantasi og B-film kommer gennem mere end 20 år som rollespiller og Warhammer enthusiast og en kærlighed til voldelige helte-tegneserier. B-film og specielt splatter genren var en naturlig forlængelse af de i forvejen sunde interesser og hobbies. Jeg kan med stolthed i stemmen erkende at jeg er hvad man sikkert populært kalder en nørd – men hvad fa’en – de er jo moderne i disse tider (det var de iøvrigt ikke på Århus Købmandsskole for små 16 år siden).

”Masakro” blev til i 1996 og var en 45 minutters bad-taste inspireret zombiefilm med børn fra en ungdomsskole – det var før digitalkamera og elektronisk redigering (er jeg virkelig så gammel?) så vi lærte det på den hårde måde – men det var en smag på at man godt kan lave underholdning for meget få midler og startsskuddet til en ny hobby – og dem kan man jo ikke have for mange af...

”Treat Nerds well, chances are you end up working for one, one day...” Bill Gates

Dennis Hansen

Dennis Hansen er en 33 årige pædagog med livslang passion for filmmediet og en af aktørerne bag AMOS-FX. Vejen til filmmediets vidunderlige verden fandt han som knægt, bl.a. gennem teateret og som rollespilsnørd. Efter de første kortfilm ”CHOK” og ”DØREN SOM IKKE VILLE LUKKE KURT UD” var han for altid hooked på filmens fantastiske verden. Dennis har siden hen været meddelagtig i utallige videoproduktioner, både i og udenfor hans pædagogiske praksis.

Når Dennis arbejder med filmeffekter, filmmusik, redigerer, instruerer, forfatter manus mm., giver han den altid en ordentlig skalle så blod, sved og tårer sprøjter fra korpuset… dette mener han ikke er noget at skamme sig over – det er nærmere en kvalifikation. Det var også tanker som disse der førte til etableringen af AMOS-FX sammen med Esben Fløe og Henrik Andersen. AMOS-FX er desuden en forkortelse af frasen ”A Matter Of Splatter FX”!

Senest har Dennis arbejdet på ”CODENAME: YING/YANG”, hvor han bl.a. har komponeret filmmusikken, lavet lydeffekter, kreeret titelsekvensen, colorgradede dele af filmen, ”Key-puller”, zombie statist, samt fungerede som teknisk rådgiver og kreatør af diverse digitale effekter. Dette fandt han fritid til imens han arbejdede som viking/leder af skolelejrtjenesten ved Museet v. Trelleborg i Slagelse. I dag bor Dennis i Århus, så han kan deltage i byens pulserende filmliv.

Du kan møde Dennis og de andre filmnørder bag AMOS-FX på FANTASTICON – det bliver fantastisk og bare rolig, de bider ikke… hårdt.

Niels Dalgaard

Forfatter til en mængde artikler og bøger om science fiction. Niels er også mangeårig redaktør på Proxima, Science Fiction Cirklens litteraturtidsskrift om og med science fiction.

Knud Larn

Født 1965 i Danmark. Siden 2004 redaktør og udgiver af det danske nyhedsmagasin Science Fiction. Et papirbaseret magasin der hver anden måned på sine 80-100 sider bringer 30-60 anmeldelser af nye danske og udenlandske science fiction bøger, film og magasiner. Samt bringer danske oversættelser af 3-4 nye udenlandske noveller. Bladet afholder også en årlig dansk science fiction novellekonkurrence. Redaktør af NOVUM, Science Fiction Cirklens interne medlemsblad og medlem af Science Fiction Cirklens bestyrelse. Har tidligere redigeret fanzinerne Fantastiske Film (filmzine), Periodica Philosophica (serconzine) (med Benny Chr. Gandahl) og Den Fantastiske Flyvefisk (personazine). Mangeårig samler af danske og udenlandske science fiction magasiner, pulps og fanzines. Website:www.sciencefiction.webbyen.dk

Erik Pedersen

Foredrag om mmorpg(Massively Multiplayer Online Role Playing Game).

Har en dyb interesse for fantastikken, dog mere i film og spil form. Han har skrevet computerspil siden han var 8 og har brugt 4 år på at udvikle mmorpg. Har spillet rollespil og skrevet i årevis, dog uden at det hart ført til noget seriøst.

Carl-Eddy Skovgaard

Fortæller om dansk science fiction fandoms historie

Mangeårig Science fiction fan. Født i 1951 og af uddannelse Civilingeniør. Har været med i inderkredsen af SFC siden 1976 på diverse poster, de seneste år som formand. Han er den administrative type indenfor SFC der er på banen når der skal organiseres og budgettet skal holdes. Har ikke skrevet SF selv, men været med til kreative opgaver så som at lave bogforsider, layout mv.

H. H. Løyche

Forfatter, født 1964 i København, Danmark. Blev uddannet som klassisk tegner på Kunstakademiet og arbejdede og rejste derefter i Middelhavslandene, Mellemøsten og Afrika. Tilbage i København blev han redaktør på NYE VERDENER og CIRKEL SERIEN og medarbejder på novellemagasinet 64 SIDER. Har siden 1989 udgivet artikler og noveller i utallige aviser og blade. Debuterede som roman-forfatter med Støj i 1996. Hans anden roman, Mission til Schamajim (1999), blev udpeget blandt de tre bedste, danske science fiction-romaner nogensinde. Kritikere anser ham for at tilhøre landets allerdygtigste forfattere. Januar 1999 tildeltes han Statens Kunstfonds to-årige arbejdslegat. Sidste år afsluttede han sin roman-trilogi og en fortælling for filminstruktøren Tómas Gislason.
www.netnet.dk/HHL

Klaus Æ. Mogensen

Forfatter, oversætter, redaktør og fremtidsforsker, født 196*** i Danmark. Arbejder på Institut for Fremtidsforskning. Tidligere redaktør af Novum og Proxima, nu af Himmelskibet. Har skrevet utallige noveller, anmeldelser og artikler for diverse science fiction-blade, og oversat Tad Williams' Otherland-bøger til dansk. Dimensionspiraterne, Klim 1999 (roman) ***, 2004 (som redaktør). hjem.get2net.dk/Klaudius/