Pressemeddelelse

Svensk sensation på Fantasticon

Den svenske forfatter Karin Tidbeck har taget den internationale science fiction- og fantasy-verden med storm og er et af hovednavnene på Fantasticon 2013 – festivalen for science fiction, fantasy og horror.

Det er ikke hverdagskost, at en forfatter fra et ikke-engelsktalende land bryder igennem på den internationale science fiction- og fantasy-scene, men det er sket for svenske Karin Tidbeck. Hun udsendte sidste år sin første novellesamling på engelsk, Jagannath: Stories, der ikke blot har modtaget et hav af flotte anmeldelser, men også netop er blevet nomineret til en World Fantasy Award. Samlingen har desuden vundet dette års Crawford Award, der gives til en debuterende fantasy-forfatter. På svensk har hun udgivet novellesamlingen Vem är Arvid Pekon? og sci fi-romanen Amatka.

Karin Tidbeck er hovednavn på Fantasticon 2013 sammen med den britisk-amerikanske science fiction-forfatter Tricia Sullivan. Hun vandt i 1999 den prestigefyldte Arthur C. Clarke Award for sin roman Dreaming in Smoke og har skrevet en lang række meget originale science fiction- og fantasy-romaner.

Karin Tidbeck er dog ikke det eneste svenske indslag på Fantasticon. Nene Ormes vil fortælle om sine to fantasy-romaner Udda verklighet og Särskild, der begge udspiller sig i hendes og Karin Tidbecks hjemby Malmö.
Det fjerde udenlandske navn er Liz Jensen, som blandt andet er forfatter til de to apokalyptiske romaner, The Rapture (Varslet) og The Uninvited (De ubudne). Hun er født og opvokset i England, men er halvt dansk og er gift med forfatteren Carsten Jensen.

De danske forfattere er vanen tro også stærkt repræsenteret på Fantasticon. I år kan man møde Peter Adolphsen, forfatter til den anmelderroste science fiction-kortroman År 9 efter Loopet, Michael Kamp, Sven Damgaard Ørnstrup, A. Rune, Flemming Rasch, Gudrun Østergaard, Henrik Harksen, Mikkel Harris Carlsen samt tegneserieskaberne Lars Kramhøft og Tom Kristensen.

Det hele handler dog ikke kun om litteratur. Fantasticon byder også på paneldiskussioner og foredrag om blandt andet superhelte i en filosofisk sammenhæng og de sidste nye forskningsresultater fra Mars-roveren Curiosity. Endelig kan man møde en række mindre forlag og foreninger, der beskæftiger sig med de fantastiske genrer. Se hele programmet på hjemmesiden Fantasticon.dk

Kontaktpersoner:
Lars Ahn Pedersen, tlf. 61 10 29 26 / Jesper Rugård, tlf. 29 89 78 48.
e-mail: 2013@fantasticon.dk

Fantasticon 2013 finder sted 7.-8. september i Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-8, 2500 Valby.
Åbningstider: Lørdag kl. 10.30-18.00 og søndag kl. 10.30-18.00.

Fantasticon 2013 er støttet af Valby Lokaludvalg samt foreningerne Fantastik og Science Fiction Cirklen.