Sprogvalg: dansk Language selection: English


Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her: 
Email adresse:

Fantasticon 2010 – nyhedsbrev 1

Vi er blevet lidt forsinkede med det første nyhedsbrev i år, men planlægningen af dette års con er i fuld gang, så du kan roligt sætte kryds i kalenderen ved d. 18. og 19. september og regne med at vi kan levere en con af omtrent samme kvalitet og størrelse som de to foregående år.

Tid og sted

Som nævnt er det i år 18. og 19. september. Årsagen til at vi har flyttet det, er at vi ikke vil overlappe med Eurocon og Worldcon, der ligger hhv. 26.-29. august og 2.-6. september. Stedet bliver det de fleste kender fra 2008 og 2009, Vanløse Kulturhus, lige ved siden af Vanløse Metrostation og S-togs-station.

Æresgæst

Som i 2008 bliver vores æresgæst i 2010 en amerikansk forfatter. Denne gang den i Danmark relativ ukendte Catherine Asaro. Hun er en meget atypisk science fiction forfatter, da hun egentlig startede med at ville skrive romance, men fandt frem til sin helt egen stil, hvor hun kombinerede sine skrivelyst med sin uddannelse i naturvidenskab og interesse for matematik, og begyndte at skrive en slags romantisk science fiction. Hvor udgangspunktet i det meste science fiction er et videnskabeligt eller teknologisk problem der skal løses eller personernes møde med en samfundsudvikling eller teknologi, er det hos Asaro kærligheden mellem to mennesker, der er i centrum. Men i modsætning til hvad man måske kunne tro, er teknologien og videnskaben behandlet med samme omhu som i andre science fiction-historier, og giver ofte anledning til helt specielle problemstillinger i kærlighedslivet. Catherine Asaro har vundet en del priser, bandt andet science fiction- og fantasy-forfatternes egen pris, Nebula.
Vi er i øjeblikket ved at overveje at invitere en æresgæst mere. Mere om det i næste nyhedsbrev.

Øvrige gæster

Vi er stadig i gang med at udvælge og kontakte gæster, men disse her skulle være sikre nu:
Jesper Gottlieb: Dansk fantasy-forfatter, der for nyligt har udgivet sin engelsksprogede roman ”Veiled in a Sunlit Haze” på internet-forlaget BookLocker. Hør om hans roman og erfaringer med at udgive en bog.
Rikke Schubart: Film- og horror-ekspert samt forfatter.
Mathias Clasen: Horror-ekspert.
Camilla Wandahl: Forfatter.
Ea Philippa: Forfatter og musiker

Tilmelding og priser

Som sidste år kan man forhåndstilmelde sig ved at melde sig ind i foreningen sf-fan. Det koster 125 kr frem til 1. juni, herefter 150 kr. Det forgår ved at man udfylder en blanket på hjemmesiden fantasticon.dk (eller sf-fan.dk), og derefter modtager en mail med nærmere instrukser.
Da vi i år er økonomisk mere trængt end de foregående år, blandt andet er de penge vi fik fra Eurocon 2007 blevet brugt, vil vi opfordre til at man donerer lidt eksta penge til Fantasticon 2010, såfremt man synes Fantasticon er et godt projekt der er værd at støtte. Det sker ganske enkelt ved at betale et højere beløb end de hhv. 125 eller 150. Det er naturligvis helt frivilligt om man vil give et ekstra bidrag, og man får ingen ekstra frynsegoder ud af det. Husk at skrive det, hvis du donerer ekstra penge, så vi ikke tror det er en fejl.
Igen i år vil der være en banket/buffet lørdag aften, til en pris af 250 kr. eksklusiv drikkevarer. Det er ikke noget vi tjener på, pengene bruges på rigelige mængder af god mad, og vi sørger for at man kan købe drikkevarer til meget rimelige priser.
En samling med nogle af Catherine Asaros historier vil blive udgivet af forlaget Ny Science Fiction. Bogen kan bestilles ved tilmelding. Prisen er endnu ukendt, men vil formentlig ende på et sted mellem 200 og 300.

Stande

De to foreninger Fantastik og Science Fiction Cirklen stiller naturligvis op igen i år med hver deres stand.
http://www.fantastik.dk/
http://sciencefiction.dk

Science Fiction Land v. Tom Hess vender tilbage med Danmarks største udvalg af brugte science fiction bøger til meget fornuftige priser.
http://www.sfland.dk/

Hvis du er interesseret i en stand, så kontakt os på 2010fantasticon.dk.

Novellekonkurrence

Der er igen i år en novellekonkurrence i forbindelse med Fantasticon, arrangeret af foreningen Fantastik. I år er kravet at der skal forekomme et usædvanligt væsen eller dyr i novellen. Send novellen til novelle2010fantastik.dk senest 1. juni.

Logo-konkurrence

Der er udskrevet en konkurrence om et logo til Fantasticon med deadline 30/4. Se nærmere her:
http://www.fantasticon.dk/fantasticon2010/logo_konkurence.php

Frivillige

Vi kan bruge frivillige til hjælpe til på selve Fantasticon. Kontakt os, hvis du er interesseret. Jo flere vi er, jo mindre arbejde til hver. Til planlægning af årets con er vi omtrent så mange vi skal være, men vi hører meget gerne fra dig, hvis du vil være med til at planlægge næste års con. Skriv til 2010fantasticon.dk.

Næste nyhedsbrev

Næste nyhedsbrev forventer vi vil udkomme i juni.

På vegne af Fantasticon 2010 planlægningsgruppen
Flemming Rasch