Sprogvalg: dansk Language selection: English


Artikler om Fantasticon

www.dinby.dk
ibyen.dk
lilit.dk
www.skrivekrampe.dk
Fantascifi

24/09-2010

Vindere af logo konkurencen

Vinder af logo konkurencen blev med følgende logo:
24/09-2010

Vindere af årets novellekonkurence

Vi modtog i alt 28 noveller, med både science fiction, fantasy og horror repræsenteret.
I år har vi to vindere: Majbrit Høyrup med novellen ”Fremmedgjort” om to mennesker der flygter fra en sekt på en fjern rumkoloni og Lars Ahn med historien ”Rudolf”, om en mand der har mistet sit rensdyr.

Men som de andre år havde vi også en konkurrence for forfattere under 20 år. Prisen i år går til Katharina Bregnhoved Mortensen for historien ”Uden spejlbillede”, der handler om Benjamin, som forvilder sig ind i nogle meget specielle verdener der ligger inde bag spejle.

Se oversigten over tildligere års vindere

21/09-2010

Rettelser til tidligere udgaver af programmet (15/9)

Programpunkter sat til Heerup-salen er flyttet til Kultursalen, der nu ligger lige til højre, når man kommer op ad trappen. Film vises i Heerup-salen i stedet for Kultursalen. Oplæsninger lørdag eftermiddag er flyttet til Vanløse Bibliotek (adgang via terrassen). Foredrag om zombier i tegneserier er flyttet til lørdag kl. 13 i Festsalen.

Programmet ude!

Årets program kan nu findes under program. Yderligere oplysninger kan findes under gæster.

Fantasticon 2010

Fantasticon ligger i år 18-19/9 2010 og foregår i Vanløse Kulturhus, lige ved Vanløse Station
Hjemmesiden vil løbende blive opdateret

Catherine Asaro

Catherine AsaroÆresgæst på Fantasticon 2010 bliver Catherine Asaro. Asaro er en amerikansk science fiction og fantasy forfatter. Hun er mest kendt for Skolian Empire-serien, space opera som foregår langt ude i fremtiden, og på mange måder minder om Frank Herberts Dune-bøger, med nogle familier der kæmper om magten over det kendte univers. Hun har desuden skrevet enkeltstående science fiction-romaner, en række fantasy-romaner samt noveller i flere forskellige genrer. Asaros historier handler meget om personerne og deres kærlighedsliv, men på ganske unik vis får hun det kombineret med sit solide kendskab til matematik og naturvidenskab, så man får både interessante personer og velargumenterede og sammenhængende science fiction-ideer. Catherine Asaro har vundet en lang række priser, blandt andet Nebula to gange, senest i 2009. (Photo by David Bartell)

I forbindelse med at Catherine Asaro kommer til Danmark, udgiver forlaget Ny Science Fiction en bog med nogle af hendes historier. Bogen bliver desværre ikke færdig til Fantasticon, men kan bestilles med rabat på Fantasticon. En artikel om Asaros brug af matematik i sine bøger, er skrevet specielt til denne udgivelse, men den kan nu hentes her i pdf-format.

www.catherineasaro.net