Fantasticon 2005
Deltagere
Herunder er listen over de foredragsholdere, udstillere, paneldeltager og andre gæster som var på programmet under Fantastiscon 2005

Anja Andersen
Johan Anglemark
Kenneth Bøgh Andersen
Imants Belogrïvs
Olav M.J. Christiansen
Herta Rye Clausen
Mads Dam
Danny Biltoft Davidsen
Jørgen Elbang
Marcus Hammerschmitt
Harry Harrison
Hans Peter Spang Hartsteen
Christian Haun
Helene Hindberg
Irma Hirsjärvi
Palle Juul Holm
Malik Hyltoft
Richard Ipsen
Christa Islin
Jacob Jarlskov
Kåre Johannesen
Dennis Jürgensen
Jesper Jørgensen
Stig W. Jørgensen
Eric Knipper
Dave Lally
Steen Langstrup
Knud Larn
Ide Hejlskov Larsen
Brian Roland Larsen
Patrick Leis
Ann Lindholm
Pedro Lopez
H. H. Løyche
Sabina Marinova
Michael Marrak
William J. Maryson
Lars Mikkes
Klaus Æ. Mogensen
A.M. Vedsø Olesen
Preben Pedersen
Susanne Clod Pedersen
Simon Petersen
Ea Philippa
Christopher Priest
Hans Rancke
David Raitt
Palle Schmidt
Erik Simon
Carl-Eddy Skovgaard
Peter Snejbjerg
Carsten Vengsgaard
Charlotte Vilsholm
Janus Vinther


Anja Andersen
Deltager i videnskabscafeen

Johan Anglemark
Johan Anglemark (f. 1964) er en meget aktiv svensk fan. Han bor til daglig i Uppsala nord for Stockholm (sammen med hustru Linnéa og to katte) hvor han bl.a. er aktiv i Europeisk Förening för Science Fiction (EFSF), Alvarfonden, Uppsala Tolkiensällskap, Sveriges fanzineförening (SFF) m.fl. Johan står aktivt bag flere maillister i Sverige (f.eks. Sverifandom og Fanac), og har været med til at arrangere en del science fiction kongresser, bl.a. Swecon.
Johan er blevet diagnosticeret som biblioholist (og blev tvunget til at flytte ud af sit kollegieværelse for mange år siden fordi der ikke længere var plads til bøgerne).
Johans motto: 'Less is more. Say no to fat books!'.
www.anglemark.se

Kenneth Bøgh Andersen
Forfatter, født 1976 i Ringsted. Han er uddannet skolelære. Udgav i 2000 udkom hans Fantasy trilogi ("Åbningen", "Tågemandens Død" & "Skakmat"). Har udover Fantasy også skrevet horror bogen "En rejse gennem natten". Senest er fantasy romanen "Himmelherren" udkommet.
www.kennethboeghandersen.dk

Imants Belogrivs
Forlægger og kritiker, født 1953 i Letland. Stavede sig som femårig gennem 1001 nats eventyr og fik dermed en forkærlighed for gammel tid, eventyr og rejser. Så snart han kunne, drog han østpå i bil – til Iran, Pakistan, Indien, Nepal og Kina. Afgangseksamen fra Historisk Institut ved Letlands Universitet med speciale i Edda’erne. Har arbejdet som forskningsassistent på diverse museer og var i ti år chef for Letlands Statsarkivs Afdeling for Publikationer og Dokumentbrug. Forud for uafhængigheden i 1991 begyndte han som freelance-redaktør og -antologist på forskellige forlag. I slutningen af 1995 stiftede han sit eget forlag (Hekate), der helt er helliget science fiction- og fantasy-litteratur. Med sigte på at udbrede fantastisk litteratur har han gennem årtier skrevet artikler for aviser og blade, herunder afsnittet om lettisk fantasy i J. Clute og J. Grant (red.): The Encyclopedia of Fantasy. Senest har han for Den Lettiske Forfatterforenings månedsblad KAROGS (FLAG) udarbejdet en serie på fire artikler om lettisk sf/f fra de tidligste eksempler til årtusindeskiftet. Pt. samler han materiale til den første lettiske bibliografi udi fantastisk litteratur.
Artikel om lettisk fandom...

Olav M.J. Christiansen
IT-konsulent, født 1960 i Danmark. Uddannet edb-assistent, datamatiker og merkonom i informatik. Tidligere redaktør af Novum. Medstifter af og formand for Fantastik. www.fantastik.dk. Olav er hovedkoordinator af Fantasticon 2005



Herta Rye Clausen
Herta Rye Clausen, som i sin fritid skriver fantasyromaner (mest på engelsk). Udgav i 1997 for egen regning varvæsen-romanen "Looking in Your Eyes Darkly" og arbejder p.t. på en vampyr-roman. Herta kan opleves på diskutions panelerne på Fantasticon.

Mads Dam
Billedkunstner og redaktør, født i Danmark.
Medstifter af de nu hedengangne foreninger Tartaros, og Lørdagsluskeren samt aktivt medlem af Dansk Vampyrselskab 1978-83. I 1990 stiftede han magasinet Phantazm, som han stadig redigerer, nu online. Har leveret illustrationer til utallige magasiner og bøger, herunder Alex Heicks (red.) Danmark år 2020 (2004). Modtager af SFC-prisen 1988 i kategorien "Bedste danske science fiction-kunstner".
www.phantazm.dk
www.mads-dam-larsen.dk

Danny Biltoft Davidsen
Dansk forfatter. Debuterede i 2004 med bogen "Den ultimative kriger", som er en del af hans "Meta-type" serie.
læs bog anmeldelse på scifisiden.dk
Se opslag

Jørgen Elbang
Kunstmaler, født i Danmark

Marcus Hammerschmitt
Forfatter og journalist, født 1967 i Saarbrücken, Tyskland. Eksamen i filosofi- og litteraturvidenskab i Tübingen, 1985. Magister, 1993. Skrev sine første digte i 1982 og har ernæret sig som forfatter siden 1994. Medlem af den Tyske Forfatterforening. Modtager af Thaddäus Troll-prisen 1997, Büchergilde Gutenberg-essayprisen 1998 og Würth-litteraturprisen 1999.
Der silberne Thron, radiohørespil, Südwestfunk Baden-Baden 1994
Der Glasmensch und andere Science-fiction-Geschichten, noveller, Suhrkamp 1995
Wind og Der zweite Versuch, to romaner i ét bind, Suhrkamp 1997
Target, roman, Suhrkamp 1998
“Instant Nirwana”, essay, Aufbau Berlin 1999
Der Opal, roman, Argument Verlag 2000
Der Zensor, roman, Argument Verlag 2001
Bidrag i antologier, tidsskrifter, aviser med videre.

Harry Harrison

Harry Harrison er netop fyldt 80 år. Han er født 12. marts 1925 i Stamford, Connecticut, hvor han boede de første par år af sit liv. Familien flyttede senere til Brooklyn, og slog sig senere ned i Queens, en anden bydel i New York City, hvor Harry voksede op og gik i skole.
Harry har både som ung og i sit voksne liv flyttet og rejst en del. Bl.a. har han boet i Danmark fra 1959 til 1966 (ifølge Harry Harrison er Danmark "the most gorgeous country in the world"). Idag bor Harry og familien i Irland, men rejser stadig en del.
Harry Harrison har skrevet mange ting i tidens løb, både romaner og noveller. Det er også blevet til non-fiction. Mest kendt er nok titler som Bill The Galactic Hero, Deathworld, Make Room! Make Room! og Stainless Steel Rat-serien. På dansk er bl.a. kommet Gør Plads! Gør Plads!, Et skridt fra Jorden, Dødens verden og Slavernes verden.
Se også:www.harryharrison.com for en komplet biografi og bibliografi.

Hans Peter Spang Hartsteen
Kommunikationsrådgiver, f 1977
En af de mest produktive arrangører af liverollespil i Danmark. Stod blandt andet bag de store fantasykampagner En saga fra Evigheden (1994-1997) og Legendernes Tid (1999-2000). Meget aktiv i miljøet og medstifter af en række store foreninger som Semper Ardens (1994), Alrune (1995), Gerf (1998) og Landsforeningen for levende rollespil (2003). Har undervist i rollespil på ungdomsskolen i 8 år og har gennem virksomheden Situid blandt andet designet spil for Undervisningsministeriet og større private virksomheder.

Christian Haun
Er vokset op i og omkring Århus.
Har rejst.
Har læst på universitetet.
Har tjent penge til mad ved ufaglært arbejde i industrien og servicefagene.
Har rejst i tiden.
Har fået børn.
Har haft knallertkørekort siden 1989, men cykler eller spadserer hellere. .
Biografi hentet fra www.litteratursiden.dk
Haun er netop aktuel med fantasy romanen JOR

Helene Hindberg
Helene Hindberg, journalist, filmanmelder og forfatter, født i Korea og adopteret til Danmark. Begyndte sin karriere som filmfan i 8-årsalderen med at se splatterfilm og har siden skrevet artikler til bl.a. Information og Mifune. Hendes hovedfelter er kinesiske, koreanske og japanske film med hovedvægt på action-, kungfu-, horror- og fantasyfilm. Udover journalistikken har hun beskæftiget sig meget med filmproduktion og har været scripter, regissør, manukriptforfatter og instruktørassistent for bl.a. Nicolas Winding Refn. Også litteratur hører til hovedinteresserne, og hun har skrevet noveller stort set siden hun lærte at læse og skrive. Genren er her hovedsageligt horror eller weird fiction.

Irma Hirsjärvi
Formand for Jyväskylä Science Fiction Society 42.
Involveret i Jyväskylä kunstfestival siden 1992.
Medarrangør af Finncon og div. sf/fantasy seminarer og møder. Eksamen fra Jyväskylä Universitet, litteraturafdelingen i1994, skrevet PhD om finsk sf fandom fra 2002.

Palle Juul Holm
Antologist, kritiker og forfatter, født 1931 i Danmark. Forhenværende lærer i tysk og psykologi. Har bl.a. skrevet det faglitterære hovedværk Syzygy og den sorte stjerne (1975) og novellesamlingen Isen mellem øerne (1999). Specielt hans essays og kunstkritiske bidrag til bl.a. NORTH-DEBAT og NORTH-INFORMATION har akkumuleret siden 1990 – og siden 1994 har PJH leveret omkring 250 anmeldelser alene til årbogen Dansk Kunst. En fuldstændig oversigt over hans bidrag til fanzines såsom ARCANA eller tidsskrifter som PROXIMA, siden starten i 1975, ville sprænge alle rammer. Han har desuden leveret tekster til kunstprojekter og til rockbandet The Live Museum. Modtog SFC-prisen 2002 for omfattende og alsidigt virke.
www.bernhard-ribbeck.dk

Malik Hyltoft
Cand. Mag. , f. 1963 Forfatter af 16 kongresscenarier siden 1985. Medforfatter på rollespillet Viking, og Live-rollespillet Mafia, der blev en stor succes på skoler og gymnasier landet over. Medstifter af rollespilsforeningen Fasta i Århus. Arrangør af spilkongressen Fastaval, diverse Live-arrangementer og afholder af seminarer om rollespil som kultur- litteraturfænomen. Underviser på VUC i København og arbejder pt. på at få etableret en efterskole med rollespil som undervisning.
www.fusion-net.dk

Richard Ipsen
f. 1955, Mejeriingeniør, Lektor på Institut for Fødevarevidenskab, KVL. Har b.la. udgivet noveller i Proxima, 64Sider, Nye Verdener og Himmelskibet..

Christa Islin
Christa Islin har været en af de Solide kræfter i foreningen Trekkies.dk, og hun har været med i denne siden den blev dannet i 1996. Som hovedopgave, har Christa arbejdet i MAU udvalget, som har til opgave at skabe møde aktiviteter, her i københavn. Christa har en fantatisk viden inden for Star Trek, særligt TOS (Den første Tv-serie, om rumskibet Enterprise), hvor hun besidder en grundigt kendskab til seriens indhold, men også hvad som skete uden for produktionen af den kendte Serie.

Jacob Jarlskov
Jacob Octavius Jarlskov. Født 1970. Forfatter af Rollespilsbøgerne Nemaranon, Den Store LEFLIVE bog og LEF – De Samlede Værker. Oversatte og tekstede pornofilm i begyndelsen af 90’erne, arbejdede herefter som skuespiller på turne, og på de københavnske scener (Folketeatret, Den Danske skueplads, Det kgl. Teater). Videreudviklede Børsspillet for Dagbladet Børsen i 2000, samt skrev og debuterede som skuespilsforfatter med stykker Navlespæk (Opført i Oslo). Har siden 1998 ledet PlayersGame, som arbejder med brug af virkeligheden, til manipulation (kaldet Illusionsinstallation). Det er en metode til brug for undervisning, og benyttes ved ungdomsundervisning, såvel som lederuddannelser. Metoden er også ganske velegnet til underholdning, og er blevet brugt i andre sammenhæng. Eksempelvis til en lang række af Reality Experience projekter, og som medarrangør og hovedudvikler på de tre Ringenes Herre gallapremiere - i henholdsvis Imperial Biografen og Tivoli.
Hovedteamet er, hvad er en historie og hvordan skaber man den?


Foto venligst udlånt af Kåre JohannessenKåre Johannesen
Historiker, cand. mag. Arbejder til daglig på Middelaldercenteret ved Vordingborg. Tilknyttet videnskabscafeen om middelalderen.




Dennis Jürgensen

Dennis Jürgensen er født den 3. februar 1961 i København. Han klarede sig udmærket i skolen, lige bortset fra i dansk stil (og madlavning). Han misforstod – ifølge sin lærer – altid emnet, og når han skrev lange stile endte de på hele tre sider (inkl. tegning). Derfor blev karakteren som regel kun til 5 eller 6. I 1978 forlod Dennis folkeskolen som den sidste årgang med realeksamen, hvoraf halvdelen af fagene var bortvalgt. Da han fra naturens hånd er begunstiget med en enestående dovenskab, gjaldt det selvfølgelig om at finde et ”smuthul” til opholdet på Livets Landevej. Han begyndte at kradse en historie ned i nogle gamle kladdehæfter. Det endte med et manuskript til en børnebog som han sendte ind til et forlag. Han fik det tilbage i hovedet med et ”Nej tak!”, men desperation drev ham til at forsøge igen. I sommeren 1981 kom han i kontakt med Kristian Tellerup fra Forlaget Tellerup, der straks blev interesseret. "Kærlighed ved første hik" blev antaget og udkom samme efterår. Siden da har Dennis foreløbigt skrevet 42 bøger som alle er udkommet på Forlaget Tellerup. Tre af disse; "Sidste Time", "Mørkeleg" og "Kærlighed ved første hik" er blevet filmatiserede.
www.dennisklubben.dk

Jesper Jørgensen
Er tilknyttet videnskabscafeen, og moderator på to af de videnskabscafeer som finder sted på Fantasticon.

Stig W.Jørgensen
Forfatter og tekst kritiker. Flere af hans tekster kan findes på hans hjemmeside:
www.stigw.dk

Eric Knipper
Eric Knipper er tegneserieforfatter/tegner og forlægger. Debuterede i 1990 med albummet "Twilight" (korte Scifi/fantasy historier), hvilket førte til den ugentlige stribe "Jørg" i Flensborg Avis (1992-1993). Han arbejder i dag med tegneserien "Nørrebronx", der udkom som soloalbum 18. maj 2004, i antologierne "Sort som Blæk" samt" Bounce Magazine" (US). Personerne i Nørrebronx eksperimenterer med bevidsthedsudvidelse, mestendels ad kemisk vej.
Hjemmeside www.thesyndikate.dk

Dave Lally
Science fiction-/filmfan, født 1949 i Dublin, Irland. Dave er meget kendt i science fiction kredse, idet han bruger det meste af sin fritid til at rejse rundt til forskellige festivaler i England og resten af Europa.
Dave besøgte Danmark i 2004 hvor han dukkede op på Fantasticon 2004 og nåede at blive sat på et filmpanel. Ved samme lejlighed blev han inviteret med som fanæresgæst på Fantasticon 2005.
Dave er mest filmfan og har nogle bestemte film han ynder at diskutere. Så medmindre du gerne vil snakke i flere timer skal du nok undgå at nævne film som f.eks. The Prisoner eller The Wicker Man. Han har i øvrigt haft en statistolle i Christopher Lees The Face of Fu Manchu.
Dave er aktivt medlem af flere scienc fiction-foreninger, og er også med i gruppen der står bag årets Worldcon i Glasgow. Han er kasserer for ESFS (European Science Fiction Society) der står bag Eurocon.
.
Steen Langstrup
Dansk forfatter til bl.a.:
KAT, 1995, gys. Filmatiseret 2001, radiodramatises 2005.
Blodets nætter, 1995, gys.
Pyromania, 1996, krimi.
Forvandling, 1997, gys.
Dope, 1998, krimi.
Fluernes hvisken, 1999, gys. Radiodramatiseret 2004.
Victor & Louise, 1999, tegneserie.
9 før døden, 2001, gys.
Fra ryggen, 2002, thriller,
Stikker, 2003, krimi.
Måne måne, 2004, roman.
Læs mere om ham på:
Litteratursiden.dk
www.steenlangstrup.dk

Knud Larn
Født 1965 i Danmark. Siden 2004 redaktør og udgiver af det danske nyhedsmagasin Science Fiction. Et papirbaseret magasin der hver anden måned på sine 80-100 sider bringer 30-60 anmeldelser af nye danske og udenlandske science fiction bøger, film og magasiner. Samt bringer danske oversættelser af 3-4 nye udenlandske noveller. Bladet afholder også en årlig dansk science fiction novellekonkurrence.
Redaktør af NOVUM, Science Fiction Cirklens interne medlemsblad og medlem af Science Fiction Cirklens bestyrelse. Har tidligere redigeret fanzinerne Fantastiske Film (filmzine), Periodica Philosophica (serconzine) (med Benny Chr. Gandahl) og Den Fantastiske Flyvefisk (personazine). Mangeårig samler af danske og udenlandske science fiction magasiner, pulps og fanzines.
Website:www.sciencefiction.webbyen.dk
Email: sfredaktionhotmail.com

Ide Hejlskov Larsen

Brian Roland Larsen
Dansk forfatter. Debuterede som 17-årig i 2002 med ”Solar (1): Invasion”. I 2003 udkom andet bind ”Solar (2): Nedtælling”, og i december 2004 tredje bind ”Solar (3): Knight Eskadrillen”. Anmeldelser af ”Invasion” kan læses på Troldspejlets hjemmeside og på scifisiden.dk
Solar-serien er planlagt til seks bøger. Forfatteren vandt i 2004 Eurocon Encouragement Award og er i øjeblikket associeret med det nye danske computerspilfirma Pollux Gamelabs.


Patrick Leis
Multikunstner, født i Danmark.
Har gennem en årerække beskæftiget sig med kreative løsninger, fra visuel konceptudvikling til færdige produkter, både i Danmark og udlandet. Udover at illustrere og lave computergrafik for bl.a. forlagsbranchen og reklameverdenen, udfører han butiks- og diskoteksdekorationer, bodypaint, special-makeup, samt laver makeup og specialeffekts, underviser på diverse sminkeskoler, designer og støber masker til film og TV, og bygger rekvisitter til alverdens forskellige formål. Og så skriver han sf og horror:
Labyrinternes hersker, Gyldendal 1994
Bag masken, Tellus 1995
Rejsen til Cyberdrome, Gyldendal 1996
Bodypaint, Tellus 1997
Jagtmarken, Tellus 1998
Kalles juleeventyr, Gyldendal 1999
De kom fra Blodsumpen II, Tellerup 2001 (i samarbejde med Dennis Jürgensen)
Requiem, Carlsen 2003
Tunnellen, Tellus 2003
Han har sin nye bog "Imitator" med på fantasticon
se hans hjemmeside...

Ann Lindholm
Ann Lindholm er en Tolkien fan der gennem internettet kom i kontakt med en af de unge dansk/new zealandske statister fra filmene som spillede elveren Rumil. Hun blev manager for ham, og de rejste Europa rundt ved con's hvor han fortalte om sine oplevelser. Igennem sine erfaringer, og store forkærlighed for Tolkiens historie blev Ann hyret som Programme Director for The Fellowship Festival som er en af verdens største
fan-events indenfor Tolkien universet. Den første Festival fandt sted sidste August i London og Ann vil fortælle lidt om den oplevelse og planerne for den kommende Festival.

Pedro Lopez
Pedro Lopez er en serietegner, der er meget inspireret af spaghetti westerns, italienske kriminalfilm og mørk science fiction. Han bruger sin tid på adventure- og horror-tegneserier til det amerikanske serieforlag Graphic Classics. Lige nu arbejder han på en online spaghetti western-tegneserie og et par gyserhistorier. Han har også udgivet enkelte serier i Danmark. Du kan se eksempler på hans arbejde på www.pedrolopez.dk

H. H. Løyche
Forfatter, født 1964 i København, Danmark. Blev uddannet som klassisk tegner på Kunstakademiet og arbejdede og rejste derefter i Middelhavslandene, Mellemøsten og Afrika. Tilbage i København blev han redaktør på NYE VERDENER og CIRKEL SERIEN og medarbejder på novellemagasinet 64 SIDER. Har siden 1989 udgivet artikler og noveller i utallige aviser og blade. Debuterede som roman-forfatter med Støj i 1996. Hans anden roman, Mission til Schamajim (1999), blev udpeget blandt de tre bedste, danske science fiction-romaner nogensinde. Kritikere anser ham for at tilhøre landets allerdygtigste forfattere. Januar 1999 tildeltes han Statens Kunstfonds to-årige arbejdslegat. Sidste år afsluttede han sin roman-trilogi og en forælling for filminstruktøren Tómas Gislason. Han er pt. aktuel med et værk om H.C. Andersens “fremtidspoesi” og skriver på en ny roman-trilogi.

Sabina Marinova
Journalist og forfatter, født 1977 i Haskovo, Bulgarien. Afgangseksamen i russisk kultur- og sprogfilologi fra Plovdiv Universitet. Foruden sit eget modersmål taler hun engelsk, græsk og russisk. Har siden 1995 arbejdet som journalist for HASKOVSKA VESTI, hvori hun skriver om kunst, kultur og medicin. Har stiftet Bulgarsk Vampyr-selskab, er forkvinde for Haskovos Ungdomsforening for Bulgarsk Monarki og medvirker i Balkan Decameron – et internationalt projekt møntet på at udbrede moderne Balkan-litteratur. Debuterede som syttenårig med novellen “Erstatningen” i HASKOVO NEWS, og blev straks anerkendt som et originalt talent. Året efter afsluttede hun sin første roman, Skyggernes sønner, der havde taget fire år at skrive. Det er siden blevet til novellesamlingen Flugten fra lyset, kortromanen Japaneren og romanerne Vampyr-sommer og Efter solnedgang. Skriver nu på romanen Besat. Hendes optagethed af alle usædvanlige eller uudforskede emner gør det vanskeligt at henvise værkerne til nogen bestemt genre, men de har alle horror og menneskepsykens vide muligheder til fælles. Romanen Vampyr-sommer (1999) er således både en analyse af slavisk vampyrtro, og et forsøg på at forklare dens eksistens på en rent psykologisk baggrund.

Michael Marrak
Forfatter, født 1965 i Weikersheim, Tyskland. Efter uddannelse som købmand og eksamen fra Erhvervskollegiet for Anvendt Grafik (1991) arbejdede han som grafisk tilrettelægger og illustrator. Han sprang ud som forfatter og antologi-redaktør i slutningen af 1980’erne. Fra 1993 til 1996 redigerede han det fantastiske novelle- og kunstmagasin ZIMMERIT, i hvis rammer han udgav sin første samling med science fiction- og horror-fortællinger: Grabwelt (1996) og det groteske teaterstykke Am Ende der Besszeit (1997). Samme år blev hans første roman, Die Stadt der Klage, udgivet på Wiener Edition Mono. Året efter fulgte det fantasticke teaterstykke Der Weg der Engel og den dytre novellesamlig Die Stille nach dem Ton. Fra 1998 var han medudgiver af “Schriftenreihe Maldoror” og fantastik-antologierne Der agnostische Saal I og II. Herefter helligede han sig helt litteraturen og blev hurtigt anerkendt som et af Tysklands mest originale talenter udi science fiction. Hans novellesamling Die Wiedergänger (199?) fik hele to priser, nemlig Deutsche Sci-Fi Award og Phantastik Award. Romanen Lord Gamma (2000) indbragte ham en Kurd Laßwitz-Award, en Deutschen Phantastik-Award for bedste tyske science fiction-roman og udkom senere på fransk. Hans nye roman Imagon (2002) bygger på H.P. Lovecrafts Elder Gods-mytos. Stilen kan best betegnes som en fusion mellem science fiction, horror og surrealisme.

William J. Maryson
Forfatter og musiker, født 1950 i De Lier, Holland. Begyndte at skrive under en sygdomsperiode i 1993. Hollands ledende fantasy- og science fiction-forlægger anerkendte straks hans talent og udgav hele hans Master Magician-værk på seks murstensromaner. Han er tillige udgivet i Frankrig, Schweiz, Tyskland og Østrig. I 2004 nomineredes han til World Fantasy Award. Maryson leder også et band, der spiller fantasy-inspireret musik.

Lars Mikkes
Billed- og videokunstner,
født 1967 i Odense, Danmark. 
Uddannet på Fyens Kunstakademi.
Bosat i Spanien 1996-2001.
www.solaris-odysse.dk

Klaus Æ. Mogensen Klaus Æ. Mogensen
Forfatter, oversætter, redaktør og fremtidsforsker, født 196*** i Danmark. Arbejder på Institut for Fremtidsforskning. Tidligere redaktør af Novum og Proxima, nu af Himmelskibet. Har skrevet utallige noveller, anmeldelser og artikler for diverse science fiction-blade, og oversat Tad Williams' Otherland-bøger til dansk. Dimensionspiraterne, Klim 1999 (roman) ***, 2004 (som redaktør).
hjem.get2net.dk/Klaudius/

A.M. Vedsø Olesen
Forfatter, født 1962 i København.
Anne-Marie Vedsø Olesen debuterede i år 2000 som forfatter med romanen Salernos sol, der vandt andenprisen i den romankonkurrence om middelalderen, som forlaget Gyldendal havde udskrevet i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek.
Hun er oprindelige uddannet læge (Københavns Universitet 1993), men valgte efter debuten at lægge lægearbejdet på hylden for at kunne skrive fuldtid.
Siden er romanerne Djævelens kvint, Gyldendal 2002, og Tredje Ikaros, Gyldendal 2004, kommet til, romaner der henter deres stof fra det gamle Egyptens mytologiske univers. Hovedpersonen er her den egyptiske kaosgud Seth, der i skikkelse af en uimodståelig mand med langt, rødt hår lever et farligt liv som playboy i nutidens storbyer.
Vedsø Olesen er af Jyllands-Postens anmelder blevet kaldt Danmarks svar på Anne Rice.
www.amvo.dk
Litteratursiden.dk

Preben Pedersen
Preben Pedersen begyndte at tegne vittighedstegninger til Hudibras 2001 og 2002. I 2002 deltog han i et aftenskolekursus i tegneserietegning og det var først i denne forbindelse at han begyndte at tegne tegneserier. Det blev til en tegneserie i både Banansensgade nr. 1 og nr. 2 og efterfølgende udkom et par serier i Sort som Blæk nr. 1. 2004 var et uproduktivt år, men i oktober udkom en serie i Krampe og i december bidrog han til tegneserie-julekalenderen 'Det Røvfødte Golem'. I begyndelsen 2005 tegnede han H.P. Lovecraft-parodien Væsenet fra S'kha'ht. Denne historie findes i Sort som Blæk 2.
Prebens stil har fra starten været humoristisk, med en blød streg og som regel kun få detaljer i baggrunden. Væsenet fra S'kha'ht er en undtagelse fra dette, da den er tegnet i en langt mere realistisk stil, med mange skraveringer og forholdsvis detaljerede personer og baggrunde.

Foto venligst udlånt af Susanne Clod PedersenSusanne Clod Pedersen
Researcher i middelalderen og vikingetiden, hvor hun henter inspiration til sine bøger. Hun har netop nu en ny bog på trapperne om vikingen "Arnulf". Susanne deltager i Videnskabscafeen om Den Fantastiske Middelalder.



Simon Petersen
Shorts 1-3 og Sne, forfatter til Necropolis og Donut og Planke (forventet udgivelse 2005), diverse serier i bl.a. Tegneseriemix og Sort som Blæk nr. 1.


Foto venligst udlånt af Ea PhilippaEa Philippa
Musiker Ea Philippa, der netop er debuteret med CD'en "Fjerne Himle", der ifølge anmeldelserne lyder som engle elsker og befinder sig et sted mellem Björk og kammermusik. Ea præsenterer sin musik på Fantasticon, og deltager også i Videnskabscaféen om middelalderen.
www.eaphilippa.dk


Christopher Priest

Forfatter, født 1943 i Cheadle, Cheshire, England. Betragtes som en væsentlig bidragyder til new wave-genren og er formentlig en af de mest prisbelønnede forfattere indenfor de fantastiske genrer. Hans første udgivelse var novellen “The Run” (i IMPULSE 3, 1965) og hans første roman var Indoctrinaire (1970). Fortællingerne er oftest bygget op omkring realitets-skift, men det er nærmest umuligt at opremse alle de emner, som værkerne favner. Romanen The Inverted World (1974, fik British Science Fiction Award for bedste roman og nomineredes til en Hugo) om en omrejsende by på en uendelig stor planet i et univers af endelig størrelse, blev en bestseller, oversattes til alle hovedsprog og genoptrykkes stadig. Space Machine (1976, modtog Ditmar Award for bedste internationale roman). The Glamour (1984) omhandler årsagerne og mekanikken i ‘secret history’. The Quiet Woman (1990) er en tankefuld nærfremtids-dystopi. The Prestige (1995, vandt både World Fantasy Award og James Tait Black Memorial Prize), beskriver forholdet mellem virkelighed og illusion i 1800-tallets varieté-miljø, hvor to tryllekunstnere benytter teleportation til at ødelægge hinandens tilværelse (den er ved at blive filmatiseret). The Extremes (1998, vandt British Science Fiction Association Award og nomineredes til Arthur C. Clarke Award) er en gribende thriller om ekstrem voldsudlevelse v.hj.a. virtual reality. Et lignende tema, men med endnu større forvirring mellem realitets-lagene, præger romanen eXistenZ (1999, filmatiseret af David Cronenberg). Hans nyeste og måske bedste roman til dato, The Separation (2002), er et mesterstykke udi alternativ historie, der udforsker Anden Verdenskrigs konkurrerende eksistens-muligheder. Bogen blev kaldt “en triumf for litteraturen som kunst, såvel som for historisk spekulation”. Priest har også skrevet noveller, bl.a. samlingerne Real-Time World (1974) og The Dream Archipelago (2000).
www.christopher-priest.co.uk

Hans Rancke
Hans Rancke har været med til at skabe Valhalla tegneserien. Han har også skabt rollespilssystemet Heltesaga, samt skrevet en del til rollespillet GURPS, bl.a. som medforfatter på bogen Sword Worlds

David Raitt
Deltager i vedenskabscafeen fra ESA.
Dr David Raitt has worked for the European Space Agency since 1969 in France and Italy, as well as The Netherlands, in a variety of positions. He is now Senior Technology Transfer Officer in the European Space Agency’s Technology Transfer and Promotion Office in The Netherlands where his activities involve identifying and researching new breakthrough technological opportunities to ascertain their subsequent spin-off/spin-in possibilities in new markets. He is also charged with making the general public more aware of space technologies and concepts and the benefits in every day life that can result from technology spin-off. He is also involved in space art, culture, design, and educational activities, as well as projects relating to biomimetics, space elevators and materials, amongst others. One particularly noteworthy study that he initiated and managed related to innovative technologies from science fiction for space applications. Essentially this study sought to ascertain whether science fiction literature, arts and films contained concepts or technologies which had been overlooked and which now might be possible to achieve with today’s scientific and technical advances. The work generated much press and public interest and has fostered several follow-on activities. Dr Raitt is a Fellow of the Royal Astronomical Society and a Corresponding Member of the International Academy of Astronautics.


Palle Schmidt

Selvlært illustrator, f. 1972
Engageret i rollespilsmagasinet Saga (senere Fønix) siden 1990, både som tegner og forfatter. Formand for rollespilsklubben Pandora, sidenhen produktionschef på rollespilsmagasinet Fønix. Forfatter af kongresscenarier, bl.a "De Professionelle" og de prisbellønnede "New York Coppers" og "Fanden paa Væggen". Debut som tegneserietegner i 1999 med albummet "De Lange Næsers Nat". Sidder til daglig på tegnestuen Gimle, og tegner for magasinet M! samt andre blade og bøger.
www.fusion-net.dk

Erik Simon
Født 1950 i Dresden, Tyskland, hvor han tog afgangseksamen ved det Tekniske Universitet med speciale i fysik, men uden at arbejde indenfor området. Som aktiv i Dresden science fiction club blev han kendt som en amatør-skribent og -kritiker. I 1974 blev han tilbudt en stilling som redaktør på Das Neue Berlin – det ledende forlag for voksen-science fiction i DDR. Kombinationen af hans activities som redaktør, forfatter, oversætter, kritiker og antologist gjorde ham til en prominent skikkelse i DDRs science fiction-miljø. Da Das Neue Berlin (som alle østtyske forlag efter murens fald) opgave at udgive science fiction, blev han freelance-oversætter for vesttyske forlag, specielt Heine Verlag, og sidst i halvfemserne genoptog han arbejdet som antologist. De 25 antologier redigeret (eller med-redigeret) af Simon inkluderer syv udgaver af Lysår-almanakkerne, en trebinds-antologi med internationale førkrigs-science fiction-klassikere, en alternate history-antologi og, som det nyeste, to ret succesfulde fantasy-antologier. Han har oversat bøger fra engelsk, russisk (særligt Strugatsky-brødrenes), polsk og bulgarsk, og enkelte historier fra andre sprog. Siden 1970 har Simon skrevet cirka hundrede science fiction-fortællinger, medregnet fortællinger på vers; tre novelle-samlinger udgivet i halvfjerderne og firserne var populære blandt læsere og anmeldere. I 2002 udsendte det lille Berliner-forlag Shayol en ny udgave af hans samlede noveller – Simon’s Fiction. Siden 1991 har han vundet den tyske Kurd Laßwitz-pris fem gange, som skribent, antologist og oversætter, og i 1988 tildeltes han Worls SFs Karel Capek-pris.


Carl-Eddy Skovgaard

Mangeårig Science fiction fan. Født i 1951 og af uddannelse Civilingeniør. Har været med i inderkredsen af SFC siden 1976 på diverse poster, de seneste
år som formand. Han er den administrative type indenfor SFC der er på banen når der skal organiseres og budgettet skal holdes. Har ikke skrevet SF selv, men været med til kreative opgaver så som at lave bogforsider, layout mv.

Peter Snejbjerg
Skaberen af tegneserier som "Lysbrigaden" og "De Underjordiske"
www.snejbjerg.com

Carsten Vengsgaard
Dansk forlægger. Deltager i panelet om at udgive Fantastik

Charlotte Vilsholm
Charlotte er tilknyttet videnskabscafeen, og vil på Fantasticon være moderator på den ene af disse.

Janus Vinther
Special effekter til film og teater, Drama 2002
Special effekter til Live Rollespil, Drama 2004
hjemmeside: www.spfx.dk